A-Service |
heftruck laden

WAT ALS HET AUTOMATISCH LAAD- EN LOSSYSTEEM IN ONDERHOUD IS? Zorg ervoor dat er zekerheden ingebouwd zijn

Als u dit artikel gelezen heeft, weet u wat de laad- en losmogelijkheden zijn als het totale automatische laad- en lossysteem tijdelijk buiten werking is.

Voor geautomatiseerde pendeltransporten worden speciale opleggers gebruikt, met een geïntegreerd of opgebouwd laad- en lossysteem. Maar wat als dat systeem in onderhoud is of om wat voor reden dan ook niet werkt? Staat dan direct alles stil?

Dat wilden wij voorkomen. De opleggers die wij afleveren, kunnen daarom niet alleen automatisch beladen en gelost worden, maar ook op andere manieren.

Om duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn, maken we onderscheid in de twee verschillende systemen. Een oplegger met een lamellensysteem kan vanaf de achterkant beladen worden met een heftruck. We raden het echter af om met de heftruck over de lamellen te rijden. Want hoewel ons systeem robuust is en de belasting aankan, willen we graag kunnen garanderen dat het systeem ook op de lange termijn nog functioneert.

Gaat het om kettingsystemen, dan hebben we meer mogelijkheden voor mechanische ondersteuning. Als we er al in de bouwfase rekening mee houden, is de oplegger vanaf de achterkant niet alleen met een heftruck of ander material handling equipment te beladen, maar kun je er ook mee naar binnen rijden, over het systeem heen. Als er echter een stroomaansluiting aanwezig is, adviseren wij de kettingbaan inde semi-automatische stand te gebruiken.

> Meer lezen over de verschillen lamellen en kettingsystemen

Standaard rusten we elk systeem uit met extra handbediening. De pallets die op de achterzijde op het systeem geladen zijn, worden met 1 druk op de knop naar binnen gezet om ruimte te maken voor de volgende pallets.

> Voorbeeldvideo

Deze standaard oplossing heeft een nadeel: wanneer de heftruckchauffeur alleen werkt, moet hij elke keer van de heftruck afstappen om de handbediening te gebruiken. Daarom zijn onze systemen uit te breiden met de volgende opties:

  1. draadloze afstandsbediening die het systeem activeert. Het nadeel van een draadloze afstandsbediening is dat deze gemakkelijk zoek raakt, vooral als er meerdere chauffeurs op één oplegger rijden.
  2. een semi-automatische stand, waarbij de beide pallets in het achterkader van de oplegger worden gedetecteerd door sensoren. De oplegger plaatst vervolgens zelf de pallets in de oplegger

Welke optie men kiest, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en budget. Een draadloze afstandsbediening kost minder dan een semi-automatisch systeem.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer weten over het juiste systeem bij de pallets die er binnen uw bedrijf gebruikt worden? Neem vooral contact met ons op. We praten er met alle plezier met u over verder.

e-mail: maas@a-service.nl
telefoon: 0541-521206.

Meld u aan voor onze mailinglist

Elke update direct in uw mailbox?

Taal

EN|
Ga naar de website